Mikrotik CCR1072-1G-8S+ CloudCore Profesyonel Router 16GB RAM
Stok Durumu: Tükendi.
Endüstri standartlarının üzerinde 36 çekirdekli işlemcisi sayesinde Hotspot yada Operatörlerin 10000 'den fazla kullanıcıya rahatlıkla cevap verebilecek kapasitede bir ürün
ISP platformunda güçlü bir firewall +router olarak da kullanılan bu ürün bircok Hosting yada Sunucu Hizmeti veren ISP 'ler için 'de başarılı bir üründür .
Aynı zamanda şirketlerin Core router olarak da kullanabileceği Mikrotik CloudCore serisi ürünler CCR1016-12G ( 16 core) ve CCR1036-12G-4S ( 36 core ) ve CCR1036-12G-4S-EM ( 36 core - 16GB Ram ) olarak sunulmaktadır.
Fiber Destekli olan bu üründe (4S ) 4 Adet SFP Portu sayesinde 1G 'lık 4 adet fiber SFP modül takılabilmektedir. bu sayede Interface sayisi 16 'ya kadar çıkartılabilmektedir.
CCR1016-36G-4S ile CCR1036-12G-4S-EM arasındaki farklılıklar.
CCR1036-12G-4S | CCR1036-12G-4S-EM |
36 Core CPU | 36 Core CPU |
12 Gigabit Port + 4 STP Port | 12 Gigabit Port + 4 STP Port |
4 GB Ram | 16 GB Ram |
RouterOS v6 (64bit) | RouterOS v6 (64bit) |
Tilera Tile-Gx36 | Tilera Tile-Gx36 |
Güç Tük 60W | Güç Tük 60W |
1. Mikrotik'i yönlendirici (Router) olarak kullanabilirsiniz.Basit ara yüzü ile static router kurallarınızı kolaylıkla yönetebilirsiniz. Web sitelerini ziyaret ederken birinci modemi, e-posta hesabınıza bakarken ise ikinci modemi kullanabilirsiniz.
2. Mikrotik'i Bandwidth Manager (Bant Genişliği Yönetimi) olarak kullanabilir. Ağınızdaki belli bir makineyi veya belli bir ip bloğunda bulunan makinelerin trafiğini kısabilir, bloklayabilir ağınızı daha düzenli hale getirebilirisiniz.
3. Mikrotik'i Ateş Duvarı (Firewall) olarak kullanabilirsiniz.Belli portları ve belli protokolleri kısıtlayabilir.Ağınızı ayrıntılı analiz edebilir gelen giden bağlantıları görüp, yönlendirip, bloklayabilirsiniz.
4. HotSpot Gateway olarak kullanılabilir. Bulunduğunuz Local Network içersinde kullanıcı tanımlamaları yaparak user name bazında kısıtlamalar yada yetkiler atanabilir “HotSpot’un Türkçesi tam olarak bulunmuyor ama kablosuz ağ bağlantısının yapılabildiği bölgeye verilen bir addır.”
5. VPN (Virtual Private Network) uygulamaların da VPN Server olarak kullanabilirsiniz.
6. Mikrotik ile BGP yapabilir ağınızda en alt seviye yönetime sahip olabilirsiniz.
7. Traffic Monitor ve Kullanıcı Loglama Ağınızdaki tüm trafiği tüm protokollerle birlikte izleyip 5651 yasasına uygun şekilde loglayabilirsiniz.
8. Dial-in ve Dial-out server olarak kullanabilir. Dial-Up hizmeti verebilirsiniz.
9. PPP, PPoE, PPPoA server ve client ile adsl ağlarına bağlanabilir. Mikrotiğinize adsl ipsi aldırtabilirsiniz.
10. Load Balancing ile Biden fazla adsl hattınızı aynı anda yönetip kullanabilirsiniz.
11. Proxy server olarak kullanabilirsiniz. Mikrotiğin Web-Proxy, Proxy Cache özellikleri ile içeriği yönetebilirsiniz. Ayrıca Transparent Proxy destekler. Reverse Proxy olarak kullanılabilir olması, firewall üzerinden Transparan olarak çalışarak kullanıcılara herhangi bir işlem gerektirmeden trafikleri yönetmesi ve oldukça rahat yönetilebilen içerik filtreleme özellikleri sayesinde ofis ve internet cafelerin kullanımında ciddi rahatlıklar sağlayabilir. Hatta bu konuda Web Server Load Balancing gibi işlemleride aynı uygulamadan yapabilmektesiniz.
12. DHCP ile ağınızdaki IP yönetimini tamamen mikrotiğe verebilirsiniz. MAC adresi tabanlı filitreleme ve erişim denetlemeleri yapabilirsiniz.
13. DNS server olarak kullanabilirsiniz.
14. SDSL Single Line DSL hizmetlerini destekler.
15. Voice Over IP (VoIP) desteği sayesinde bilgisayardan bilgisayar veya bilgisayardan telefona bağlantı sağlayabilirsiniz.
16. VLAN Trunking Protocol (VTP) Vlan Networks oluşturarak ağınızı genişletmenize olanak sağlar
Bu saydığımız işlemler en çok kullanılan işlemlerden bazıları bunların dışında sayamadığımız bir çok işlemi yapmak ve
çoklu kullanıcı desteği yönetimi ile erişim denetleyicisi kullanmanız için sizi bekliyor.